Gastroden představil šikovnost mladých kuchařů i kadeřnic
02.06.2019 15:53:45 | Autor: Jan Mikulička, KÚ Libereckého kraje | Rubrika: ŠKOLSTVÍ | Obce: Liberecký kraj
Své dovednosti nasbírané během studií předvedli v pátek 24. května již počtyřiatřicáté žáci Střední školy gastronomie a služeb ve Dvorské ulici na libereckém Králově Háji. V rámci tradičního Gastrodne, tentokrát s letopočtem 2019, předvedli um studenti oborů kuchař, číšník, cukrář, krejčí, kadeřník, hotelnictví, gastronomie a kosmetické služby.
K vidění byly slavnostní tabule, výrobky studené kuchyně a cukrářské výrobky doplněné prodejem výrobků teplé a studené kuchyně a barmanských a cukrářských výtvorů včetně grilovaných pokrmů. To vše doplnily módní přehlídky kolekcí oděvní tvorby, přehlídky účesové tvorby a kosmetických trendů.
„Vystoupil i pěvecký sbor základní školy Jabloňová, děti z mateřské školy Jablůňka, program zpestřily rovněž soutěže pro návštěvníky," zmínil ředitel školy Zdeněk Šlaich.
Přehlídka žákovských prací nesla motto Hobby naší doby. Studenti se při návrzích svých děl nechali ovlivnit nejrůznějšími koníčky - ať už pletením, háčkováním, malováním, keramikou, modelářstvím, rybářstvím, myslivostí či houbařením. Nechyběla ani inspirace hokejem, fotbalem, parašutismem nebo cestováním.
Gastroden na Králově Háji má dlouhou tradici a udržuje si vysokou úroveň. Na představených aranžmá jednotlivých koníčků, která působila velmi esteticky a profesionálně, bylo vidět, že se učitelé přípravě dětí opravdu věnují," uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.
Celkem se na akci podílelo sedmnáct učitelů odborného výcviku a sedmdesát žáků. „Příprava začíná půl roku dopředu. Před akcí trvá intenzivně čtyři dny," doplnil Šlaich.
Další Gastroden se uskuteční v květnu 2020. „Jeho cílem je seznámit odbornou i laickou veřejnost s kvalitní profesní přípravou v prostorách školních pracovišť, kde žáci pod vedením učitelů odborného výcviku poskytují každodenní služby pro veřejnost," uzavřel ředitel.
Náhled fotogalerie
OTEVŘÍT FOTOGALERII (celkem 3 fotek)
Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
Události dle data
Stalo se | Připravuje se
Krátké zprávy z regionu Semilska
Sbírka Krabice od bot prodlužuje provoz sběrných míst do 14. prosince
Diakonie ČCE se rozhodla prodloužit sbírku vánočních dárků Krabice od bot do 14. prosince. Pro štědré dárce tak bude ještě necelý týden otevřeno 66 sběrných míst, jejichž přehled je k dispozici na webu sbírky krabiceodbot.cz. V jejím patnáctém ročníku se během dvou týdnů na přelomu listopadu a prosince podařilo vybrat už 58 000 dárků pro děti z rodin ohrožených chudobou, stále však chybí dárky pro 7 000 dětí. Více podrobností
Silnice z Kuřívod na hranici kraje se dočkala rekonstrukce
Řidiči již mohou projet po 4,3 kilometru dlouhém zrekonstruovaném úseku silnice III/27235 od Kuřívod po hranici se Středočeským krajem. Stavbu za 53,5 milionu korun dokončila společnost Kuřívody SaM - COLAS, vzniklá spoluprací firem SaM silnice a mosty a COLAS CZ. Úsek je nyní bezpečný a připravený na každodenní provoz. „Jsem rád za další zrekonstruovanou silnici v Libereckém kraji. Naším cílem je zajistit bezpečné a plynulé silniční spojení v regionu. Letos kraj do oprav silnic a mostů investoval zhruba 1,27 miliardy korun, včetně prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury a evropských zdrojů," uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy.
Nejnovější články
Biotop v Dolánkách se pomalu rýsuje
Vánoční sbírka Krabice od bot opět i v Libereckém kraji
Kam za sportem a zábavou o víkendu 13. a 14. prosince
Zimní sezonu v Harrachově odstartuje Skiopening
Hygodomu.cz – profesionální čistota u vás doma
Nejčtenější články
12.12.: Hygodomu.cz – profesionální čistota u vás doma
12.12.: Jilemnické náměstí obsadí tradiční vánoční jarmark
11.12.: Analýza odhalila 42 rizikových míst, kde hrozí obcím zaplavení bahnem
Infomail
https://www.instagram.com/nasepojizeri
Odkazy
© 2010 Naše Jablonecko, s.r.o. | redakce@nasepojizeri.cz | xweb by VisionWorks | RSS
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování veškerého obsahu (články, fotografie) je bez souhlasu vydavatele zakázáno.