Podzimní marmeláda Jana Kakose zvolena nejlepší z Českého ráje

15.09.2014 11:40:32 | Autor: Lenka Gecková | Rubrika: ZPRÁVY | Obce: Turnov

Podzimní marmeláda Jana Kakose zvolena nejlepší z Českého ráje

Soutěž O nejlepší marmeládu Českého ráje se uskutečnila v sobotu v Turnově. Titul získal Jan Kakos z Lestkova se svou podzimní směsí z jablek a šípků.

Porota v soutěži, kterou pořádala Pekárna a cukrárna Mikula společně s turnovskou hotelovkou, hodnotila celkem 46 vzorků marmelád, nejen těch tradičních, ale i speciálních, například levandulovou či myrobalánovou. Celou akci doprovázel bohatý program, příchozí mohli například zhlédnout ukázku flambování.

Cenu poroty získal Jan Kakos z Lestkova, který vyhrál víkendový pobyt pro dva v luxusním hotelu Leonardo v centru Českého Krumlova a poukaz na odběr tříkilového Mikulova pecnu každý týden po dobu půl roku. Zkrátka nepřišli ani další ocenění, kteří získali poukázky na odběr pečiva Pekárny Mikula v celkové hodnotě šest tisíc korun.

„Věřila jsem, že se marmelády mého zetě umístí na stupních vítězů, ale první místo mě překvapilo a velmi potěšilo," řekla bezprostředně po vyhlášení Dana Mertová, která cenu přebírala. „Marmelády připravuje zeť Jan vždy s láskou. Snaží se sledovat nejnovější trendy a inovovat tak, aby v každé marmeládě byla zastoupena nějaká přísada, která podpoří chuť ovoce," dodala.

Program zpestřilo flambování

Vedle odborné poroty měla šanci hlasovat i veřejnost. Ti, kteří se do školy dostavili, obdrželi hlasovací kuličky, které vhazovali do předem připravených půllitrů u registrovaných vzorků. „Cena veřejnosti" připadla Janu Burdovi a jeho jahodové marmeládě. Program sobotního dopoledne zpestřili studenti Hotelové školy ukázkou flambování, nechyběly tvořivé dílny pro děti, příjemná hudba, ochutnávka chleba se škvarky a nabídka nealkoholických míchaných nápojů. Návštěvníci si navíc mohli zakoupit pečivo, které přivezl Jiří Mikula na pekařském retro kole.

A kde se vůbec zrodil nápad uspořádat takovou soutěž? „Hlavní inspirací mi byla má maminka, která dělá úžasné marmelády. Jako pekaře a podnikatele mě navíc zajímají aktuální kulinářské trendy a ke sladkému pečivu marmeláda neoddělitelně patří. Osobně kladu nejvyšší důraz na kvalitu všech surovin od svých dodavatelů, marmelády nevyjímaje," prozradil Jiří Mikula, hlavní organizátor a porotce.

Sdílet s přáteli na facebooku

Související články

V Turnově navlékli rekordně dlouhý řetěz z preclíkových céček
Pekárna Mikula oslaví 20. výročí pokusem o zápis do Guinnessovky
V areálu ve Struhách se namísto lyží proháněli s pecny chleba

 

Náhled fotogalerie

 

OTEVŘÍT FOTOGALERII (celkem 2 fotek)

 
 
 
 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Krátké zprávy z regionu Semilska

Jeden a půl milionem podpoří Liberecký kraj vědomostní soutěže žáků

Částkou 1 605 000 korun podpořil v letošní roce Liberecký kraj konání vědomostních olympiád žáků základních a středních škol. Okresní a krajská kola se konají již od začátku roku. Další finanční prostředky na soutěže ve výši 630.000 korun čerpá kraj ze státního rozpočtu. „Organizaci vědomostních soutěží zajišťuje na základě příspěvku zřizovatele ve výši 1 200 000 korun Střední škola a Mateřská škola Na Bojišti, Liberec. Jedná se o krajská a okresní kola vědomostních soutěží a klání ve středoškolské odborné činnosti. Na organizaci okresních kol mimo Liberec se podílejí příspěvkové organizace obcí. Jedná se například o domy dětí a mládeže či střediska volného času," uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Přednáška Léčitelské příběhy znovu v semilském muzeu

Opakování přednášky Léčitelské příběhy se uskuteční v semilském muzeu ve středu 24. dubna v 17:00. V našem regionu v rámci léčitelské výstavy nalezli více jak 30 velmi zajímavých a mnohdy i různorodých osobností. Jací to byli lidé? Jaké byly jejich motivace k léčení potřebných? Z jakých zdrojů čerpali své znalosti? O tom bude vyprávět autor výstavy, náš muzejní historik Tomáš Chvátal.


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Hledá se nejlepší knihovna Libereckého kraje
Libor Drahoňovský představí malíře Antonína Chmelíka
Trojstrannou zahraniční spolupráci připomenou Slavnosti Trojzemí
Obrazem: Sto zvířat rozeznělo zaplněnou sokolovnu ve Sklenařicích
Hořel dům v libereckém Starém Harcově. Hasiči zachránili dvě osoby

Nejčtenější články

21.04.: Přehled fotbalových výsledků a tabulek pátého jarního kola
21.04.: Při akci Ukliďme Turnov sesbírali 330 kilo odpadu
22.04.: Obrazem: Sto zvířat rozeznělo zaplněnou sokolovnu ve Sklenařicích

Další »

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasepojizeri

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT