Řeznictví U Hrabánků - tak trochu jiné řeznictví?
21.07.2022 08:47:08 | Autor: Placená inzerce | Rubrika: ZPRÁVY | Obce: Liberecký kraj
Na Smržovce se v minulých dnech otevřelo nové řeznictví, které provozuje Jan Hrabánek. Místní po podobném obchodu dlouho volali a rodák ze Smržovky jejich volání vyslyšel. Obchod je na náměstí a kromě různých druhů masa a uzenin nabízí i nakládané a sušené maso. Nově rozšířil své služby také o rozvoz svého zboží po Smržovce a okolí.
Máte k oboru vztah?
Vztah k oboru mám samozřejmě obrovský. Jsem velikým milovníkem masa a různých úprav z něho. Nejradši mám grilování, ale i vaření mi není cizí. Vyučen jsem jako automechanik, ale od vychození učiliště jsem se začal pohybovat v gastronomii.
Co jste dělal, než jste si otevřel řeznictví?
Než se mi podařilo otevřít řeznictví, tak jsem dělal zahradnické práce pro město Smržovka a do toho jsem sušil maso a rozvíjel značku VysušTo. Začátek všeho byl ve Špindlerově Mlýně, kde jsem byl v zimě pracovně jako pomocný kuchař v restauraci. Tam se zrodila myšlenka sušit maso. Postupně mě to začalo bavit čím dál víc.
Jak je v dnešní době těžké začít podnikat?
No, vůbec to není lehké. Hlavně když vyrábíte potravinu, nebo děláte s potravinou. Legislativa českých úřadů je dost nekompromisní a náročná. Možná pro to se lidé bojí podnikat. Já měl trošku stěstíčko, že jsem sehnal od města prostory z bývalé cukrářské výrobny a město mi pomohlo prostory uvést do stavu provozu schopnosti. Za což jsem moc rád a děkuji.
Jaký sortiment vaše řeznictví nabízí a kdy máte otevřeno?
Nabízíme tak trochu všechno, syrové drůbeží, vepřové a Bio hovězí z farmy. Z uzenin od různých druhů klobás až po uzená žebra, bok, špek atd. Od mistra Drdy z Jirkova.
No, ale naším asi nejoblíbenějším sortimentem je marinované vakuované maso a naše sušené maso VysušTo.
Dále nabízíme různé speciality jako maso ve vlastní šťávě, vývary, dršťkovou polévku, gulášek, škvarky v sádle, trhané maso v chilli a králík na tymiánu a nově masové rolády Sous- Vide.
Také jsme schopni připravit třeba dárkový koš nebo balíček.
Je něco, co byste zákazníkům doporučil?
Tak samozřejmě všechno, ale nejvíc asi to marinované vakuované maso. Je to opravdu super služba. Maso připravené na gril, nemusíte se vůbec o nic starat a jen to dáte na rozpálený gril.
Své zboží také rozvážíte, do jaké vzdálenosti od řeznictví a kolik si za službu lidi připlatí?
S rozvozem jsme začali začátkem června. Vozíme objednávky od minimální výše 350 Kč k tomu účtujeme 50 Kč za rozvoz. Při objednávce nad 500 Kč je rozvoz zdarma. Jezdíme po okolí, Smržovka, Lučany, Albrechtice, Nová Ves. Ale vše je na domluvě a rádi vyhovíme každému.
Náhled fotogalerie
OTEVŘÍT FOTOGALERII (celkem 5 fotek)
Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
Události dle data
Stalo se | Připravuje se
Krátké zprávy z regionu Semilska
Zemřel Jan van den Bos – osobnost pro obnovu krkonošských lesů
V minulých dnech nás zastihla smutná zpráva, že 3. listopadu v Nizozemsku zemřel Jan van den Bos. Ten byl bývalým ředitelem nizozemské nadace FACE (Forests Absorbing Carbondioxide Emissions) a jednou z klíčových osobností novodobé historie Krkonošského národního parku. Právě jeho rozhodnutí stálo na počátku mimořádného projektu obnovy krkonošských lesů, které byly v 70. a 80. letech minulého století těžce poškozeny kyselou depozicí. Nadace FACE se v letech 1992-2002 zásadním způsobem podílela na jejich obnově a pomohla nastartovat přechod k přírodě blízkým způsobům hospodaření. Projekt, který byl ve své době světově ojedinělý, znamenal pro Krkonošský národní park obrat a návrat k jeho skutečnému poslání - ochraně a obnově přírody.
Krok k budoucnosti podruhé pomáhá osmákům s volbou střední školy
Ve čtvrtek 11. prosince se uskutečnil druhý ročník projektu Libereckého kraje Krok k budoucnosti a znovu potvrdil význam systematické podpory kariérového rozhodování žáků základních škol. Akce určená pro žáky 8. tříd libereckých základních škol je propojila se středními školami a jejich partnerskými firmami či institucemi a nabídla mladým lidem přehledné a srozumitelné informace o možnostech dalšího studia i budoucího uplatnění. Krok k budoucnosti vznikl jako reakce na rostoucí potřebu pomáhat žákům v období, kdy stojí před jedním z prvních zásadních rozhodnutí - volbou střední školy. Formát akce staví na jednoduchém principu: jedno místo, jeden den a přímý kontakt se školami i firmami, které jsou s konkrétními obory dlouhodobě spojeny. Žáci tak získávají nejen informace o studijních programech, ale i reálnou představu o tom, jaké dovednosti a znalosti jsou v praxi skutečně potřeba. „Podpora odborného vzdělávání a kariérového poradenství šitého na míru mladé generaci patří mezi dlouhodobé priority Libereckého kraje. Máme odpovědnost vytvářet podmínky, ve kterých se mladí lidé mohou rozhodovat informovaně a s ohledem na budoucí uplatnění. Krok k budoucnosti je jedním z konkrétních nástrojů, jak tuto odpovědnost naplňovat," uvedla radní Libereckého kraje pro školství a sport Jitka Skalická.
Nejnovější články
Komentář starosty města Turnov ke zrušení EIA k I/35
Vánoční provoz turnovských mateřských škol v roce 2025
Známe výherce Vánoční soutěže s Hygodomu.cz
ČEZ rozsvítil rekordních 374 stromečků po celém Česku
VIDEO: Vlak s betlémským světlem jezdil na trase Turnov - Stará Paka
Nejčtenější články
23.12.: VIDEO: Vlak s betlémským světlem jezdil na trase Turnov - Stará Paka
25.12.: Komentář starosty města Turnov ke zrušení EIA k I/35
24.12.: ČEZ rozsvítil rekordních 374 stromečků po celém Česku
Infomail
https://www.instagram.com/nasepojizeri
Odkazy
© 2010 Naše Jablonecko, s.r.o. | redakce@nasepojizeri.cz | xweb by VisionWorks | RSS
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování veškerého obsahu (články, fotografie) je bez souhlasu vydavatele zakázáno.