V Libereckém kraji zahájili soutěž o značku Regionální potravina 2021
12.05.2021 15:14:59 | Autor: Filip Trdla, KÚ Libereckého kraje | Rubrika: ZPRÁVY | Obce: Liberecký kraj,Pojizeří
Jste producenty potravin a jste přesvědčeni, že vaše výrobky patří mezi nejlepší v kraji? Přihlaste se do soutěže o prestižní značku Regionální potravina Libereckého kraje. Přesvědčte veřejnost o kvalitě svých výrobků a podpořte tím ostatní regionální zemědělce a producenty potravin.
Příjem přihlášek končí 25. května 2021. Za účast v soutěži se neplatí žádný poplatek. Slavnostní vyhlášení se bude konat na náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci 16. září ve 13 hodin.
„Značka Regionální potravina si za 12 let své existence vybudovala dobré jméno v povědomí spotřebitelů a je pro ně zárukou kvality. Ocenění výrobci získají mediální podporu a budou prezentováni v průběhu letošního roku," uvedl Václav Židek, člen rady kraje pro resort životního prostředí a zemědělství.
Udělování značky „Regionální potravina" je určeno pro potravinářské výrobky nebo zemědělské produkty od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba, která je provozovatelem potravinářského podniku a je považována za výrobce na území Libereckého kraje.
Zemědělský produkt nebo potravinářský výrobek, který je přihlašován do soutěže o udělení značky „Regionální potravina", musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, (v tomto případě Liberecký kraj) případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70 %. Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu. U ostatních surovin se dle části B uvede procentické zastoupení, včetně uvedení původu.
Výrobky lze přihlásit do těchto kategorií:
1. Masné výrobky tepelně opracované (uzené maso, šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunka, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobása, uzené koleno, paštika apod.).
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobása, sušená šunka apod.).
3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5. Pekařské výrobky včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek.
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné; např. piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce a zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.).
9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).
Do každé kategorie je možné přihlásit maximálně pět výrobků od stejného výrobce.
Veškeré dokumenty a informace pro přihlášení do soutěže jsou k dispozici na: https://www.apic.cz/9534-regionalni-potravina-2021.html
Související články
Liberecký kraj opět hledá svůj potravinářský výrobek roku
Kraj spouští podporu regionálních výrobců s názvem Liberecký kraj sobě
Liberecký kraj opět vyhlašuje soutěž o nejlepší potravinu
Regionální výrobci mohou opět žádat Liberecký kraj o finanční podporu
Nejlepším výrobkem roku Libereckého kraje se stal Med s bílým pepřem
Pivo Konrad Vratislavické řezané získalo krajské ocenění
Výrobkem roku Libereckého kraje je Kitl Syrob malinový
Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT qwqw
Události dle data
Stalo se | Připravuje se
Krátké zprávy z regionu Semilska
Kde uspořádat konference, kongresy a firemní akce? Nový krajský web poradí
Nový web spustilo oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje. Zaměřuje se na propagaci takzvaného MICE segmentu. Chce přilákat firmy, které plánují pořádání schůzek nebo konferencí a přesvědčit je, že Liberecký kraj je ideálním místem pro tento typ akcí. Mezinárodně používanou zkratku MICE tvoří čtyři počáteční písmena anglických slov meetings (setkání, schůze), incentives (motivační pobyty), conventions/conferences (kongresy/konference) a exhibitions/events (výstavy/akce). Jedná se tedy o druh cestovního ruchu určeného pro setkávání skupin osob, jakými jsou zejména profesní, školní, akademické či různé obchodní organizace. Webové stránky MICE LK obsahují i katalog zařízení v kraji, která jsou zároveň partnery kraje či turistických destinací. Návštěvníci webu mohou jednotlivé objekty vyhledávat podle počtu zúčastněných, či dle typu zařízení - ať už v tradičních či netradičních prostorách.
Hejtman vyhlásil stav nebezpečí pro obec s rozšířenou působností Frýdlant
Počínaje 17. hodinou dne 15. září 2024 z důvodu krizové situace - rozsáhlé povodně ohrožující životy, zdraví, majetek a životní prostředí vyhlašuje hejtman Libereckého kraje stav nebezpečí pro obec s rozšířenou působností (ORP) Frýdlant. To platí do odvolání. „Nyní nemáme k dispozici zřetelnou predikci počasí, která by znamenala pokles toků do dnešních večerních hodin. Hlavním důvodem vyhlášení stavu nebezpečí je možnost evakuovat občany z těch nejohroženějších míst," uvedl hejtman Martin Půta. „V 18.00 bude svolán krajský krizový štáb."
Nejnovější články
Pod Lidovými sady není protiletecký kryt. Průzkum odhalil jen šachty
Krajští hasiči převzali další tři seskokové matrace
V pátek a v sobotu volíme do kraje i senátu
V Semilech odhalí pamětní desky Janu Kristoforimu a Jiřímu Bažantovi
Krkonošské muzeum získalo cenu za příkladnou přeshraniční spolupráci
Nejčtenější články
18.09.: Kandidátka do Senátu Lena Mlejnková má podporu zdejších starostů
19.09.: Starosty pro Liberecký kraj vede do krajských voleb nová dvojice
18.09.: Krajské družstvo bodovalo na letní mládežnické olympiádě
Infomail
https://www.instagram.com/nasepojizeri
Odkazy
© 2010 Naše Jablonecko, s.r.o. | redakce@nasepojizeri.cz | xweb byxx VisionWorks |
RSSJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování veškerého obsahu (články, fotografie) je bez souhlasu vydavatele zakázáno.